Title
ELEN | RU
ΕΝΩΣΗ ΠΕΖΩΝ ΚΡΗΤΗΣ » Ένα όνομα που έχει ταυτιστεί με την Κρητική Διατροφή. Κι αυτό γιατί η ΕΝΩΣΗ ΠΕΖΩΝ ΚΡΗΤΗΣ προσφέρει στους πελάτες της προϊόντα υψηλής ποιότητας που κάνουν τη γαστρονομική εμπειρία μοναδική.

Το αμπέλι

 

Σ’ αυτήν την εύφορη κι ευλογημένη γη  αναπτύσσεται μια σχέση φιλίας ανάμεσα στο χώμα, τον ουρανό,
τον άνεμο και τους ανθρώπους. Η συστηματική καλλιέργεια της περιοχής δίνει τις εξαιρετικές ποικιλίες σταφυλιών από τα οποία προέρχονται τα ευγενή κρασιά που συνοδεύουν και αναδεικνύουν τις γεύσεις ενός, πλούσιου σε εδέσματα, τραπεζιού.

ΒΙΛΑΝΑ ΟΙΝΟΣ ΛΕΥΚΟΣ

Βιλάνα οίνος λευκόςΞηρός οίνος που παράγεται από την παραδοσιακή ποικιλία Βιλάνα που καλλιεργείται στους ηλιόλουστους λόφους των Πεζών. Τα σταφύλια των συνεταιρισμένων παραγωγών τρυγούνται και μεταφέρονται σε κιβώτια στο οινοποιείο της Ένωσης όπου οινοποιούνται  με την κλασική μέθοδο λευκής οινοποίησης σε σταθερές θερμοκρασίες ζύμωσης στους 18°C.
Κρασί με λαμπερό κιτρινοπράσινο  χρώμα και χαρακτηριστικά αρώματα της ποικιλίας.

ΠΕΖΑ ΟΙΝΟΣ ΛΕΥΚΟΣ

πεζά οίνος λευκόςΞηρός οίνος που παράγεται από την παραδοσιακή ποικιλία Βιλάνα που καλλιεργείται στους ηλιόλουστους λόφους των Πεζών.
Σερβίρεται δροσερός (9-10°C) και ταιριάζει με ζυμαρικά σε λευκές σάλτσες, λιπαρά ψάρια και ψητά πουλερικά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΜΑΝΤΗΛΑΡΙ ΚΟΤΣΙΦΑΛΙ ΟΙΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ

μαντηλαρι κοτσιφαλι οινος ερυθρόςΤο κοτσιφάλι και το μαντηλάρι είναι δύο ποικιλίες που αλληλοσυμπληρώνονται για να μας δώσουν ένα ερυθρό κρασί όπως εμείς στην περιοχή μας παράγουμε εδώ και γενιές.
Το αποτέλεσμα αυτής της αλληλεπίδρασης μεταξύ ήλιου, γης, ποικιλιών και Κρητών τα γευόμαστε σε αυτή την φιάλη. Το νεαρό ζωντανό πορφυρό χρώμα, τα γεμάτα ένταση αρώματά του και το πλούσιο γεμάτο στόμα, προσδιορίζουν την χαρακτηριστική δύναμη αυτού του κρασιού.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΕΖΑ ΟΙΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ

πεζά οίνος ερυθρόςΞηρός οίνος που παράγεται παράγεται με την κλασική μέθοδο ερυθρής οινοποίησης και την συνοινοποίηση των ποικιλιών Μαντηλάρι - Κοτσιφάλι. Η θερμοκρασία ζύμωσης και εκχύλισης ανάλογα με την πορεία τους διατηρείται στους 22-28°C. Η παραμονή επί ένα χρόνο σε δρύινα βαρέλια γαλλικής δρυός δίνει την ωριμότητα που πρέπει να χαρακτηρίζει ένα κρασί ΟΠΑΠ ΠΕΖΑ. Κρασί με ρουμπινί ζωντανό χρώμα, ποικιλιακά αρώματα και γεμάτη γεύση. Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου (16-18° C) και ταιριάζει με κόκκινα κρέατα, σάλτσες με μπαχαρικά, κίτρινα και μπλε τυριά.

 

 

 

 

 

 

 

Τοπικοί Οίνοι

 

Κρητικος Τοπικος

ΝΗΣΟΣ ΠΓΕ ΚΡΗΤΗ

Απέσπασε 88 πόντους στη λίστα PAR και ήρθε τρίτο ανάμεσα στους ελληνικούς ερυθρούς οίνους στο Γερμανικό διαγωνισμό Wine System AG (Prowein 2012). Ο ήλιος,ο θαλασσινός αέρας και οι κρητικοί λόφοι όπου ευδοκιμεί η γηγενής ποικιλία Κοτσιφάλι και η κοσμοπολίτικη ποικιλία Syrah, μας προσφέρουν αυτό το κρασί,που το χαρακτηρίζει το βαθύ κόκκινο χρώμα του, ο αρωματικός πλούτος με μεγάλη διάρκεια, η στρογγυλάδα της γεύσης και η γεμάτη επίγευση

 

ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΤΟΠΙΚΟΣ ΟΙΝΟΣ (ΕΡΥΘΡΟΣ)

ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΤΟΠΙΚΟΣ ΟΙΝΟΣ (ΕΡΥΘΡΟΣ)Αυθεντικό Κρητικό ερυθρό κρασί εξαιρετικής ποιότητας. Παράγεται από τις παραδοσιακές ερυθρές ποικιλίες Κοτσιφάλι-Μαντηλάρι-Λιάτικο, που καλλιεργούνται στους λόφους και τις πλαγιές της Κρήτης, με τη μεγάλη ηλιοφάνεια, το θαλασσινό αέρα και την ιδιαίτερη σύσταση του εδάφους. Σταφύλια που γεννούν το περίφημο κρητικό κρασί εδώ και 4.000 χρόνια, από τότε που γέμιζε τους αμφορείς και τις αποθήκες της Κνωσσού. Κρασί με ζωντανό ρουμπινί χρώμα, διακριτικό άρωμα και απαλή γεύση. Πίνεται σε θερμοκρασία δωματίου (15-16 °C)

ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΤΟΠΙΚΟΣ ΟΙΝΟΣ (ΛΕΥΚΟΣ)

ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΤΟΠΙΚΟΣ ΟΙΝΟΣ (ΛΕΥΚΟΣ)Αυθεντικό Κρητικό λευκό κρασί εξαιρετικής ποιότητας. Παράγεται από τις παραδοσιακές λευκές ποικιλίες Βιλάνα-Αθήρι-Θραψαθήρι, που καλλιεργούνται στους λόφους και τις πλαγιές της Κρήτης, με τη μεγάλη ηλιοφάνεια, το θαλασσινό αέρα και την ιδιαίτερη σύσταση του εδάφους. Σταφύλια που γεννούν το περίφημο κρητικό κρασί εδώ και 4.000 χρόνια, από τότε που γέμιζε τους αμφορείς και τις αποθήκες της Κνωσσού. Κρασί απαλό, με λεπτή φρουτώδη γεύση και διακριτικό άρωμα. Πίνεται παγωμένο (8-9 °C)

 

 

 

 

 

 

 

 

ΟΙΝΟΣ ΛΕΥΚΟΣ, ΕΡΥΘΡΟΣ & ΡΟΖΕ (VIN DE PAYS)

ΟΙΝΟΣ ΛΕΥΚΟΣ, ΕΡΥΘΡΟΣ & ΡΟΖΕ (VIN DE PAYS)Από τις γηγενείς ποικιλίες που καλλιεργούνται στους λόφους και τις πλαγιές του Δήμου Νίκου Καζαντζάκη, με τη μεγάλη ηλιοφάνεια, το θαλασσινό αέρα και την ιδιαίτερη σύσταση του εδάφους παράγονται αυτοί οι επιλεγμένοι οίνοι. Σταφύλια που γεννούν το περίφημο κρητικό κρασί εδώ και 4000 χρόνια, από τότε που γέμιζε τους αμφορείς και τις αποθήκες της Κνωσού. Ερυθρός, ροζέ & λευκός με βασικά χαρακτηριστικά τους τη βελούδινη γεύση, το λαμπερό τους χρώμα & τα λεπτά αρώματα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πολυποικιλιακα κρασια σε συσκευασιες Tetra Pak

ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ

Η σειρά Κουαρτέτο είναι μία σύνθεση πολυποικιλιακών οίνων οι οποίοι προσφέρονται στον καταναλωτή από την Ένωση Πεζών στην πολύεδρη οικολογική συσκευασία Tetra Pak ενός λίτρου. Υπάρχει δυνατότητα αναγραφής επιπλέον γλώσσας στο κουτί για στόχευση σε ξένες αγορές.

Επιτραπέζιοι

Το κρασι της παρεας

DOMINO

 

 Ένα ευκολόπιοτο κρασί λευκό ή ερυθρό από γηγενείς ποικιλίες για το καθημερινό τραπέζι.

ΚΑΡΜΑ

Ένα ευκολόπιοτο κρασί λευκό ή ερυθρό από γηγενείς ποικιλίες που λόγω του design της ετικέτας του προσφέρεται σε πολυτελή ξενοδοχεία για καλωσόρισμα αλλά και σε γάμους και άλλες εκδηλώσεις. Διατίθεται με φελλό ή βίδα.

ΛΕΥΚΟ, ΚΟΚΚΙΝΟ, ΡΟΖΕ, ΚΟΚΚΙΝΕΛΙ, ΡΕΤΣΙΝΑ - Συσκευασία Bag-In-Box

Οι καινοτόμες συσκευασίες σε κουτί προστατεύουν αποτελεσματικά το κρασί από εξωτερικούς παράγοντες που αλλοιώνουν το χαρακτήρα του, όπως είναι το φως και το οξυγόνο, διατηρώντας τα συστατικά του (χρώμα, άρωμα, γεύση) αναλλοίωτα και εξασφαλίζοντας:

  • Άριστη ποιότητα
  • Πρακτικότητα στη χρήση (ελαφρύ, άθραυστο, εύκολο στη μεταφορά και στην αποθήκευση)
  • Προστασία του περιβάλλοντος (ανακυκλώσιμη συσκευασία) 

Διατίθενται συσκευασίες Bag-in-Box (ασκός) 3, 5,10, 20 & 28lt. σε λευκό, κόκκινο, ροζέ, κοκκινέλι, ημίγλυκο, ρετσίνα.

 
ΛΕΥΚΟ, ΚΟΚΚΙΝΟ, ΡΟΖΕ, ΚΟΚΚΙΝΕΛΙ, ΡΕΤΣΙΝΑ - Συσκευασία Prisma της Tetra Pak

ΛΕΥΚΟ, ΚΟΚΚΙΝΟ, ΡΟΖΕ, ΚΟΚΚΙΝΕΛΙ, ΡΕΤΣΙΝΑ - ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ Tetra Pak σε Prisma

Οι καινοτόμες συσκευασίες σε κουτί προστατεύουν αποτελεσματικά το κρασί από εξωτερικούς παράγοντες που αλλοιώνουν το χαρακτήρα του, όπως είναι το φως και το οξυγόνο, διατηρώντας τα συστατικά του (χρώμα, άρωμα, γεύση) αναλλοίωτα και εξασφαλίζοντας:

 

  • Άριστη ποιότητα
  • Πρακτικότητα στη χρήση  (ελαφρύ, άθραυστο, εύκολο στη μεταφορά και στην αποθήκευση)
  • Προστασία του περιβάλλοντος (ανακυκλώσιμη συσκευασία)


Διατίθενται σε συσκευασία Prisma της Tetra Pak ενός λίτρου

 

Logado κλασσικο

ΟΙΝΟΣ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟΣ, ΕΡΥΘΡΟΣ, ΛΕΥΚΟΣ & ΡΟΖΕ

ΟΙΝΟΣ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟΣ, ΕΡΥΘΡΟΣ, ΛΕΥΚΟΣ & ΡΟΖΕΞηρό επιτραπέζιο κρασί από τον συνδυασμό ειδικά επιλεγμένων κρητικών σταφυλιών. Κρασί κόκκινο, ροζέ και λευκό με ζωντανό χρώμα, απαλή γεύση και διακριτικό άρωμα, «ό,τι πιο διαλεχτό» κατά την ονομασία του.
Διατίθεται σε συσκευασίες 750ml, 375ml και σε νέα γυάλινη φιάλη 1L με πρακτικό κλείσιμο τύπου Stelvin (βιδωτό) με δυνατότητα πολλαπλών χρήσεων.

Ρετσίνα
ΕΚΑΒΗ ΚΛΑΣΙΚΗ

ΕΚΑΒΗ ΚΛΑΣΙΚΗΗ ρετσίνα ΕΚΑΒΗ – Ονομασία κατά Παράδοση – πίνεται δροσερή και ταιριάζει με παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και μεζέδες.  Οι παραδοσιακές ποικιλίες κρασιού με το κεχριμπαρένιο ρετσίνι του πεύκου σε συνδυασμό με την εμπειρία και το πάθος των ανθρώπων της ΕΝΩΣΗΣ ΠΕΖΩΝ, δημιούργησαν μία ξεχωριστή ρετσίνα που μένει στη γεύση και τη μνήμη. Μία παραδοσιακή ρετσίνα που έρχεται να γίνει μέρος του σύγχρονου καθημερινού τρόπου ζωής.

ΡΕΤΣΙΝΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ

ΕΚΑΒΗ Tetra PrismaΜια παραδοσιακή ρετσίνα σε μοντέρνα πρακτική συσκευασία Prisma της Tetra Pak. Πάει όπου πάει η παρέα. Στο πικ νικ, στην παραλία, στην εκδρομή.

 

ΕΚΑΒΗ ΓΑΛΑΖΙΑ

ΕΚΑΒΗ ΓΑΛΑΖΙΑΡετσίνα ΕΚΑΒΗ απαλή γαλάζια. Με αλκοολικό βαθμό 11% για τους λάτρεις της ελαφριάς γεύσης. Απολαύστε τη σκέτη, με πάγο ή με αναψυκτικό.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

News image

Οινοπαραγωγή

Στην περιοχή της ΕΝΩΣΗΣ ΠΕΖΩΝ υπάρχουν 30.000, στρέμματα αμπελώνες, ιδιοκτησίας... Περισσοτερα

News image

Ελαιοπαραγωγή

Η περιοχή της ΕΝΩΣΗΣ ΠΕΖΩΝ παράγει κατά μέσο όρο... Περισσοτερα

News image

Υπηρεσίες Logistics & Προστιθέμενη Αξία

  Η LOGISTICS ΕΝΩΣΗΣ ΠΕΖΩΝ Α.Ε. αποτελεί θυγατρική εταιρεία της ΕΝΩΣΗΣ ΠΕΖΩΝ... Περισσοτερα

Your are currently browsing this site with Internet Explorer 6 (IE6).

Your current web browser must be updated to version 7 of Internet Explorer (IE7) to take advantage of all of template's capabilities.

Why should I upgrade to Internet Explorer 7? Microsoft has redesigned Internet Explorer from the ground up, with better security, new capabilities, and a whole new interface. Many changes resulted from the feedback of millions of users who tested prerelease versions of the new browser. The most compelling reason to upgrade is the improved security. The Internet of today is not the Internet of five years ago. There are dangers that simply didn't exist back in 2001, when Internet Explorer 6 was released to the world. Internet Explorer 7 makes surfing the web fundamentally safer by offering greater protection against viruses, spyware, and other online risks.

Get free downloads for Internet Explorer 7, including recommended updates as they become available. To download Internet Explorer 7 in the language of your choice, please visit the Internet Explorer 7 worldwide page.

[googlef56816fc1dd6ee8c.html]