Title
ELEN | RU
ΕΝΩΣΗ ΠΕΖΩΝ ΚΡΗΤΗΣ » Ένα όνομα που έχει ταυτιστεί με την Κρητική Διατροφή. Κι αυτό γιατί η ΕΝΩΣΗ ΠΕΖΩΝ ΚΡΗΤΗΣ προσφέρει στους πελάτες της προϊόντα υψηλής ποιότητας που κάνουν τη γαστρονομική εμπειρία μοναδική.

Η Ελιά

 

Σ’ αυτήν την περιοχή αναπτύσσεται μια σχέση φιλίας ανάμεσα στο χώμα, τον ουρανό, τον άνεμο και τους ανθρώπους. Η σχέση των Κρητικών με την ελιά είναι παλιά όσο και οι τοιχογραφίες της Κνωσσού & το λιομάζωμα είναι οικογενειακή υπόθεση. Η περιοχή των Πεζών είναι αναγνωρισμένη σαν ζώνη Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης με ποιότητα λαδιού μεταξύ των πρώτων της παγκόσμιας παραγωγής.

ΝΗΣΟΣ

ΝΗΣΟΣ

Το επιλεγμένο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης ΝΗΣΟΣ παράγεται στο νησί του Μίνωα από τον ελαιόκαρπο της ποικιλίας Κορωνέϊκη. Οι ελιές, χωρίς φυτοφάρμακα, συλλέγονται προσεκτικά από τους ελαιοπαραγωγούς με την παραδοσιακή τεχνική και παραδίδονται στα ελαιοτριβεία της Ένωσης όπου αμέσως με εξαγωγή εν ψυχρώ παράγεται ο χυμός ελιάς με την αυθεντική κρητική γεύση. Το εκλεκτό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο εμφιαλώνεται σε ελεγχόμενες ποσότητες σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς χημικές κατεργασίες και αποτελεί το θεμέλιο λίθο του υγιεινού τρόπου ζωής και της ξακουστής σήμερα και ευεργετικής Κρητικής Διατροφής. Η ξεχωριστή του φυσιογνωμία και η άριστη ποιότητά του το κατατάσσει μεταξύ των πρώτων της παγκόσμιας παραγωγής κάτι που έχει επισφραγιστεί με αντίστοιχες διακρίσεις.

Διατίθεται σε κλασικό design με τη γκραβούρα της Κρήτης αλλά και σε μοντέρνο design πρότασης σερβιρίσματος.

Σε πλαστική φιάλη πλαστική φιάλη 1L, ασκό 3 & 5L, δοχείο 5L & Prisma της Τetra Pak 1L.

 

 

 

ΠΕΖΑ

ΠΕΖΑΠολυβραβευμένο Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) Πεζά. Παράγεται σε ελεγχόμενη ποσότητα στην εύφορη περιοχή των Πεζών που έχει επιλεχθεί ως ιδανική για παραγωγή άριστης ποιότητας ελαιολάδου (Απόφαση Ε.Ε.: ΕΚ 1109/96). Παράγεται στα ιδιόκτητα λιοτριβία της Ένωσης με προδιαγραφές σύμφωνα με το Π.Δ. 61/93. Διατίθεται σε συσκευασία Bag-in-Box, γυάλινη μινιατούρα 60ml καθώς & γυάλινη φιάλη Marasca 250, 500 & 750ml η οποία δύναται να τοποθετηθεί σε μεταλλικό κύλινδρο.

 

0,5 ΠΕΖΑ

0,5 ΠΕΖΑΕπιλεγμένο ελαιόλαδο Π.Ο.Π. (Κανονισμός Ε.Κ. 1107/96) που παράγεται από φρέσκιες ελιές για τους λάτρεις της χαμηλής οξύτητας (δεν υπερβαίνει το 0,5%). Χρησιμοποιώντας σαν πρώτη ύλη τον ελαιόκαρπο της ποικιλίας Κορωνέϊκη που μαζεύεται στην εύφορη περιοχή των Πεζών με τις σύγχρονες μεθόδους παραγωγής και με συστήματα ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων (ISO 9001: 2000, ISO 22.000: 2005, IFS, BRC) διατηρεί όλη τη θρεπτική αξία που πρέπει να έχει το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Διατίθεται σε μεταλλικό δοχείο 1 & 0.5L, σε ασκό Bag-in-Box & σε πρωτοποριακή συσκευασία Prisma της Tetra Pak.

 

 

 

LIQUID GOLD 24

Το επιστέγασμα των προσπαθειών και της έρευνας αυτής της μικρής κυψέλης των παραγωγών της Ένωσης είναι η παραγωγή ενός ελαιολάδου πολύ χαμηλής οξύτητας (0,15-0,24%) από φρέσκιες ελιές της ποικιλίας “Κορωνέϊκη” τις πρώτες μέρες του λιομαζώματος. To Liquid Gold 24 είναι ένα εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Π.Ο.Π. ανωτέρας ποιότητας με πλούσιο άρωμα και πικρή πικάντικη γεύση. Ιδανικό να καταναλώνεται ωμό σε σαλάτες, για βούτημα (dip) ή πάνω στο φαγητό. Διατίθεται σε σκούρα γυάλινη φιάλη 500ml μέσα σε χάρτινο κουτί πολυτελείας.

EXCELSIOR

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Extrissimo χαμηλής οξύτητας 0,3-0,4%. Πρόκειται για λάδι νέας σοδειάς, ισορροπημένο, με πικάντικη επίγευση. Εγγυόμαστε ότι έχει δημιουργηθεί από τους παραγωγούς μας σύμφωνα με τα αυστηρότερα ποιοτικά κριτήρια. Για την παραγωγή του, χρησιμοποιούνται μόνο οι άριστες και λεπτότερες ελιές χωρίς τεχνητές προσμίξεις ή συντηρητικά. Το σημαντικότερο είναι ότι οι ελιές μετατρέπονται σε λάδι μέσα σε 24 ώρες από τη συγκομιδή με εξαγωγή εν ψυχρώ! Η πολυτέλεια του υπογραμμίζεται με το χρυσοτυπωμένο κουτί στο οποίο διατίθεται

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο

ΕΛΑΪΑ

ΕΛΑΪΑΕξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο με ντελικάτο άρωμα και γεύση ώριμου φρούτου για όλες τις χρήσεις στη μαγειρική. Ένας αρμονικός συνδυασμός ποιότητας και γεύσης στο καθημερινό τραπέζι.
Διατίθεται σε μεταλλικό δοχείο 5, 3,1 & 0,5L & σε γυάλινη φιάλη 250, 500 & 750ml

ΕΝΩΣΙΣ

ΕΝΩΣΙΣTo Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΕΝΩΣΙΣ (UΝΙΟΝ), είναι συνυφασμένο με την πολύχρονη ιστορία της ΕΝΩΣΗΣ ΠΕΖΩΝ καθώς διατίθεται στην αγορά σε μεταλλικό δοχείο (5, 3, 1 & 0.5L ) & πλαστική φιάλη 1L, τα τελευταία 50 χρόνια. Σταθερό στην ποιότητα με μια μαλακή ισορροπημένη γεύση του ώριμου φρούτου της ελιάς. Τώρα και σε νέες συσκευασίες Bag-in-Box 5L & Prisma της Tetra Pak 1L.

 

 

 

 

 

 

 

 

GRECIAN KARAT

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο σε πρακτική συσκευασία Tetra Pak 1 L με δυνατότητα αναγραφής επιπλέον γλώσσας για στόχευση σε ξένες αγορές.

ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ

ΕΝΩΣΙΣΕξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο από Ποικιλία Κορωνέικη. Διατίθεται σε δοχείο 5 λίτρων, κουτί 1 λίτρου Prisma της Tetra Pak. Οι ελαιοπαραγωγοί της Ένωσης Πεζών Κρήτης προχώρησαν στην εμφιάλωση αυτού του λαδιού με στόχο να στηρίξουν τα ελληνικά νοικοκυριά στη δύσκολη οικονομική συγκυρία, να αναδείξουν το ανώτερης ποιότητας λάδι ελιάς σε προσιτό αγαθό για να το τρώνε όλοι, να προσθέσουν αξία στην καθημερινή διατροφή, να γίνουν χορηγοί υγείας του καταναλωτή, να καταπολεμήσουν την ακρίβεια και να ξέρει ο καταναλωτής τι ακριβώς αγοράζει και σε τι τιμή το αγοράζει. Αυτό το επιτυγχάνεται με απόλυτη διαφάνεια στην τιμή του ελαιολάδου, δίκαιη τιμή στον καταναλωτή και τιμή μετρητοίς στο λιανεμπόριο έστω κι αν αυτό συνεπάγεται μείωση του περιθωρίου κέρδους μας. Εμείς μπορούμε να σας τα προσφέρουμε όλα αυτά, διότι παράγουμε οι ίδιοι το λάδι, δεν το αγοράζουμε. Επίσης ελέγχουμε το προϊόν από το χωράφι στο ράφι. Σε αυτό μας βοηθούν η μακρόχρονη παράδοσή μας και η υψηλή τεχνογνωσία που έχουμε αποκτήσει στην παραγωγή λαδιού.

ΜΟΝΗΣ ΑΓΚΑΡΑΘΟΥ

ΜΟΝΗΣ ΑΓΚΑΡΑΘΟΥΤο χρυσοπράσινο απόσταγμα του καρπού της ελιάς από το μετόχι της Ιεράς Μονής Αγκαράθου διατίθεται από την Ένωση Πεζών σε μεταλλικό δοχείο 5 λίτρων. Η Ιερά Μονή Αγκαράθου με θρυλούμενη ιστορία χιλίων ετών βρίσκεται στην περιοχή της Ένωσης Πεζών σε υψόμετρο 380 μ. και είναι αφιερωμένη στη Θεοτόκο. Ως διαχρονικό εκπαιδευτικό κέντρο ανέδειξε μεγάλες μορφές της ιστορίας μεταξύ άλλων και τους μετέπειτα πατριάρχες και σπουδαίες εκκλησιαστικές προσωπικότητες Κύριλλο Λούκαρη και Άγιο Μελέτιο Πηγά. Η λέξη Αγκάραθος είναι το προελληνικό όνομα του θάμνου «θαλλωτή η κρατηφόρος», με κοινή ονομασία «φασκόμηλο της Ιερουσαλήμ» κάτω από την οποία βρέθηκε μια εικόνα της Παναγίας όπου και κτίστηκε με θαυματουργό τρόπο η εκκλησία.

 

 

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Προϊόν Βιολογικής Γεωργίας

Ελαιοπαραγωγοί BIO

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο οργανικής καλλιέργειας. Διατίθεται σε δοχείο 5 λίτρων, και γυάλινη φιάλη marasca 1 λίτρου. Οι ελαιοπαραγωγοί της Ένωσης Πεζών Κρήτης προχώρησαν στην εμφιάλωση αυτού του λαδιού με στόχο να στηρίξουν τα ελληνικά νοικοκυριά στη δύσκολη οικονομική συγκυρία, να αναδείξουν το ανώτερης ποιότητας λάδι ελιάς σε προσιτό αγαθό για να το τρώνε όλοι, να προσθέσουν αξία στην καθημερινή διατροφή, να γίνουν χορηγοί υγείας του καταναλωτή, να καταπολεμήσουν την ακρίβεια και να ξέρει ο καταναλωτής τι ακριβώς αγοράζει και σε τι τιμή το αγοράζει.Το Ελαιοπαραγωγοί BIO της Ένωσης Πεζών Κρήτης πιστοποιείται σύμφωνα με τους Καν. Ε.Κ. 834/07 – 889/08 από την Bio Hellas (Κωδ. Β-486969).

GREEN GOLD

Στην πηγή του ελαιολάδου, την Κρήτη, οι αγρότες των Πεζών παράγουν εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο βιολογικής καλλιέργειας.  Έχοντας διδαχθεί από το χωράφι και την οικογένεια, με σεβασμό στη γη και ακολουθώντας συγκεκριμένες πρακτικές βιοκαλλιέργειας προσφέρουν στον καταναλωτή το green gold με αληθινό άρωμα ελιάς, πράσινο χρώμα και ιδιαίτερη γεύση. Το green gold της Ένωσης Πεζών Κρήτης πιστοποιείται σύμφωνα με τους Καν. Ε.Κ. 834/07 – 889/08 από την Bio Hellas (Κωδ. Β-486969).
News image

Οινοπαραγωγή

Στην περιοχή της ΕΝΩΣΗΣ ΠΕΖΩΝ υπάρχουν 30.000, στρέμματα αμπελώνες, ιδιοκτησίας... Περισσοτερα

News image

Ελαιοπαραγωγή

Η περιοχή της ΕΝΩΣΗΣ ΠΕΖΩΝ παράγει κατά μέσο όρο... Περισσοτερα

News image

Υπηρεσίες Logistics & Προστιθέμενη Αξία

  Η LOGISTICS ΕΝΩΣΗΣ ΠΕΖΩΝ Α.Ε. αποτελεί θυγατρική εταιρεία της ΕΝΩΣΗΣ ΠΕΖΩΝ... Περισσοτερα

Your are currently browsing this site with Internet Explorer 6 (IE6).

Your current web browser must be updated to version 7 of Internet Explorer (IE7) to take advantage of all of template's capabilities.

Why should I upgrade to Internet Explorer 7? Microsoft has redesigned Internet Explorer from the ground up, with better security, new capabilities, and a whole new interface. Many changes resulted from the feedback of millions of users who tested prerelease versions of the new browser. The most compelling reason to upgrade is the improved security. The Internet of today is not the Internet of five years ago. There are dangers that simply didn't exist back in 2001, when Internet Explorer 6 was released to the world. Internet Explorer 7 makes surfing the web fundamentally safer by offering greater protection against viruses, spyware, and other online risks.

Get free downloads for Internet Explorer 7, including recommended updates as they become available. To download Internet Explorer 7 in the language of your choice, please visit the Internet Explorer 7 worldwide page.

[googlef56816fc1dd6ee8c.html]