Έρευνα για το ελαιόλαδο πραγματοποιεί το ΣΕΔΗΚ
Έρευνα-δημοσκόπηση για τη διατροφή και το ελαιόλαδο πραγματοποιεί το ερευνητικό επιτελείο του Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης (ΣΕΔΗΚ) στοχεύοντας να συμβάλει στον καλύτερο σχεδιασμό μέτρων και ενεργειών για τη βελτίωση της διατροφής και της διαμονής στην Κρήτη.
Σύμφωνα με τον ΣΕΔΗΚ η βελτίωση των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρουν οι επιχειρήσεις μαζικής εστίασης έχει ιδιαίτερη σημασία τόσο για τους μόνιμους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες (τουρίστες) Έλληνες και ξένους. Από την άλλη πλευρά, όπως επισημαίνουν τα στελέχη του συνδέσμου, παλαιές και σύγχρονες επιστημονικές έρευνες συνεχώς επιβεβαιώνουν την υγιεινή αξία του ελαιολάδου, ενώ παράλληλα διαπιστώνουν τις σοβαρές επιπτώσεις των επεξεργασμένων με διάφορους χημικούς τρόπους τροφών μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται διάφοροι τύποι ραφιναρισμένου ελαιολάδου και σχεδόν όλα τα σπορέλαια που εξάγονται με χημικούς τρόπους από τους καρπούς που τα περιέχουν.