Ρετσίνα – Εκάβη GOLD

 

 

Η ρετσίνα (ονομασία κατά Παράδοση) «Εκάβη Gold» είναι ένα λευκό ήρεμο ξηρό κρασί με 11% περιεκτικότητα σε αλκοόλ με το τυπικά χαρακτηριστικό άρωμα της ρητίνης πεύκου (ρετσινιού).

Φτιάχνεται από το συνδυασμό των ποικιλιών Βιδιανό (50%) – Ασύρτικο (50%) που παράγονται στην ευρύτερη περιοχή των Πεζών του δήμου Αρχανών-Αστερουσίων, μια περιοχή που είναι γνωστή για την οινοποιητικής της παράδοση από τα Μινωικά χρόνια.

Παράγεται με την διαδικασία της κλασικής λευκής οινοποίησης, με πνευματικά πιεστήρια και ελεγχόμενη θερμοκρασία, προσθέτοντας κεχριμπαρένιο ρετσίνι κατά την διάρκεια της αλκοολικής ζύμωσης και διατηρείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές.

Έχει λεπτή στρογγυλή γεύση, τα κλασικά αρώματα του ρετσινιού και λουλουδιών και μια διακριτική, λεπτή επίγευση που μένει στη μνήμη. Σερβίρεται και πίνεται δροσερή στους 6°C έως 9°C και ταιριάζει με την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και διάφορους μεζέδες, με λευκά κρέατα, τυριά, θαλασσινά και φρούτα.

Η ρετσίνα «Εκάβη Gold» έρχεται να προστεθεί στην οικογένεια της ρετσίνας «Εκάβη» που βρίσκεται στην αγορά εδώ και 50 χρόνια (από το 1973). Απευθύνεται στους περισσότερο απαιτητικούς σημερινούς καταναλωτές συνδυάζοντας την ποικιλιακή οινοποίηση και 2 σπουδαίες ποικιλίες (Βιδιανό-Ασύρτικο) με την διαχρονική συνταγή της ρετσίνας ΕΚΑΒΗ.

Τυποποιείται σε υψηλής ποιότητας γυάλινη σκούρα φιάλη των 750 ml προστατεύοντας το προϊόν από εξωτερικούς παράγοντες που αλλοιώνουν το χαρακτήρα του, όπως είναι το οξυγόνο και το έντονο φως, διατηρώντας τα συστατικά του (χρώμα, άρωμα, γεύση) αναλλοίωτα.