Κρασί της Παρέας – Ρετσίνα

ΚΡΑΣΙ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΡΕΤΣΙΝΑ 1LT TETRAPAK ΚΡΑΣΙ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΡΕΤΣΙΝΑ 3LT BAG IN BOX

Το «Κρασί της παρέας» με ονομασία κατά παράδοση ρετσίνα ένα λευκό ήρεμο ξηρό κρασί με 11% περιεκτικότητα σε αλκοόλ με το τυπικά χαρακτηριστικό άρωμα ρητίνης πεύκου (ρετσινιού).

Φτιάχνεται από τις τοπικές ποικιλίες Βιλάνα (50%) – Ροζακί (40%) – Θραψαθήρι (10%) που παράγονται στην ευρύτερη περιοχή των Πεζών του δήμου Αρχανών-Αστερουσίων, μια περιοχή που είναι γνωστή για την οινοποιητικής της παράδοση από τα Μινωικά χρόνια.

Παράγεται με την διαδικασία της κλασικής λευκής οινοποίησης, με πνευματικά πιεστήρια και ελεγχόμενη θερμοκρασία, προσθέτοντας κεχριμπαρένιο ρετσίνι κατά την διάρκεια της αλκοολικής ζύμωσης και διατηρείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές.

Έχει λεπτή στρογγυλή γεύση, τα κλασικά αρώματα του ρετσινιού και μια διακριτική, λεπτή επίγευση που μένει στη μνήμη. Σερβίρεται δροσερή στους 5°C έως 8°C και ταιριάζει με την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και διάφορους μεζέδες, με λευκά κρέατα, θαλασσινά και φρούτα.

Οι καινοτόμες συσκευασίες του σε κουτί (ασκός), Bag-in-Box των 3L, 5L, και Tetra Pak 1L, προστατεύουν αποτελεσματικά το κρασί από εξωτερικούς παράγοντες που αλλοιώνουν το χαρακτήρα του, όπως είναι το φως και το οξυγόνο, διατηρώντας τα συστατικά του (χρώμα, άρωμα, γεύση) αναλλοίωτα και εξασφαλίζοντας άριστη ποιότητα, πρακτικότητα στη χρήση (ελαφρύ, άθραυστο, εύκολο στη μεταφορά και στην αποθήκευση) και προστασία του περιβάλλοντος (πλήρως ανακυκλώσιμες συσκευασίες). Η συσκευασία TetraPrisma μάλιστα έχει το πλεονέκτημα ότι το κρασί μέχρι το άνοιγμα του παραμένει σε αδρανή ατμόσφαιρα προσφέροντας επιπλέον προστασία για το προϊόν.