Επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης της Κίνας Tang Renjian στην Ένωση Πεζών

Την Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023 είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης της Κίνας Tang Renjian, συνοδευόμενο από τον Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα Xiao Junzheng, Γενικούς Διευθυντές και αξιωματούχους του Κινεζικού Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της Κινεζικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ξεναγήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο μας – μουσείο όπου είδε τον τρόπο παραγωγής κρασιού και ελαιολάδου μιας άλλης εποχής, ενημερώθηκε για την ιστορία αλλά και τη σύγχρονη παραγωγή της περιοχής. Τέλος είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει παραδοσιακούς μεζέδες συνοδευόμενους από Τοπικά κρασιά αλλά το υψηλής ποιότητας ελαιόλαδο μας ΠΟΠ Πεζά ενώ επισκέφτηκε από κοντά και έναν ελαιώνα της περιοχής.

Τον Υπουργό υποδέχτηκαν, εκτός από τον πρόεδρο του ΔΣ της Ένωσης Πεζών κ. Μπέρκη και άλλα μέλη του ΔΣ καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες. Επίσης παραβρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης κ. Χουδετσανάκη, ο Δήμαρχος Αρχανών-Αστερουσίων κ. Κοκοσάλης και η Αντιδήμαρχος κ. Γενειατάκη

Στα πλαίσια της επίσκεψης, μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η δυνατότητα ανταλλαγής τεχνογνωσίας και η ενίσχυση των εξαγωγών κρασιού και ελαιολάδου στην Κίνα.