Ρετσίνα – Εκάβη

ΡΕΤΣΙΝΑ ΕΚΑΒΗ ΦΙΑΛΗ 500ML ΡΕΤΣΙΝΑ ΕΚΑΒΗ ΦΙΑΛΗ 1500ML

Η ρετσίνα (ονομασία κατά Παράδοση) «Εκάβη» είναι ένα λευκό ήρεμο ξηρό κρασί με 11% περιεκτικότητα σε αλκοόλ με το τυπικά χαρακτηριστικό άρωμα της ρητίνης πεύκου (ρετσινιού).

Φτιάχνεται από τις τοπικές ποικιλίες Βιλάνα (50%) – Ροζακί (50%) που παράγονται στην ευρύτερη περιοχή των Πεζών του δήμου Αρχανών-Αστερουσίων, μια περιοχή που είναι γνωστή για την οινοποιητικής της παράδοση από τα Μινωικά χρόνια.

Παράγεται με την διαδικασία της κλασικής λευκής οινοποίησης, με πνευματικά πιεστήρια και ελεγχόμενη θερμοκρασία, προσθέτοντας κεχριμπαρένιο ρετσίνι κατά την διάρκεια της αλκοολικής ζύμωσης και διατηρείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές.

Έχει λεπτή στρογγυλή γεύση, τα κλασικά αρώματα του ρετσινιού και μια διακριτική, λεπτή επίγευση που μένει στη μνήμη. Σερβίρεται και πίνεται δροσερή στους 5°C έως 8°C και ταιριάζει με την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και διάφορους μεζέδες, με λευκά κρέατα, θαλασσινά και φρούτα.

Η ρετσίνα «Εκάβη» βρίσκεται στην αγορά σχεδόν 50 χρόνια (από το 1973) ωστόσο συνεχίζει να αποτελεί μέρος του σύγχρονου καθημερινού τρόπου ζωής μας.

Τυποποιείται σε γυάλινη φιάλη των 500 ml (λαϊκό) και 1500 ml προστατεύοντας το προϊόν από εξωτερικούς παράγοντες που αλλοιώνουν το χαρακτήρα του, όπως είναι το οξυγόνο, διατηρώντας τα συστατικά του (χρώμα, άρωμα, γεύση) αναλλοίωτα. Τέλος η δυνατότητα επιστροφής των φιαλών των 500 ml ή ανακύκλωση τους βοηθάει και στην προστασία του περιβάλλοντος.