KRETIKOS, ΠΓΕ Κρήτη – ΔΕΛΦΙΝΙΑ

Το λευκό «KRETIKOS» είναι ένα ήρεμο ξηρό κρασί με 11% περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Φτιάχνεται από τις τοπικές ποικιλίες Βιλάνα (60%-70%) – Βιδιανό (10%-20%) – Θραψαθήρι (10%-20%) που καλλιεργούνται στην ευρύτερη περιοχή των Πεζών του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων, μια περιοχή που είναι γνωστή για την οινοποιητική της παράδοση από τα Μινωικά χρόνια. Παράγεται με την διαδικασία της κλασικής λευκής οινοποίησης, με πνευματικά πιεστήρια και ελεγχόμενη θερμοκρασία, και διατηρείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Έχει γεμάτη στρογγυλή γεύση, αρώματα από κίτρο και περγαμόντο και διακριτική, λεπτή επίγευση. Σερβίρεται σε θερμοκρασία από 5°C έως 8°C και ταιριάζει με λευκά κρέατα, θαλασσινά, ζυμαρικά και φρούτα.

Το ερυθρό «KRETIKOS» είναι ένα ήρεμο ξηρό κρασί με 12% περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Φτιάχνεται από τις τοπικές ποικιλίες Κοτσιφάλι (60%-70%) – Μαντηλάρι (20%-30%) που καλλιεργούνται στην ευρύτερη περιοχή των Πεζών του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων, μια περιοχή που είναι γνωστή για την οινοποιητική της παράδοση από τα Μινωικά χρόνια. Παράγεται με την διαδικασία της κλασικής ερυθρής οινοποίησης και διατηρείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Έχει έντονη πλούσια γεύση, αρώματα κόκκινων φρούτων και πλούσια επίγευση. Σερβίρεται σε θερμοκρασία από 14°C έως 18°C και ταιριάζει με κόκκινα κρέατα, κυνήγι και κίτρινα τυριά.

Το ροζέ «KRETIKOS» είναι ένα ήρεμο ερυθρωπό ξηρό κρασί με 11% περιεκτικότητα σε αλκοόλ, με αμυδρό διαυγές πορτοκαλοκόκκινο χρώμα. Φτιάχνεται από τις τοπικές ποικιλίες Κοτσιφάλι (60%-70%) – Μαντηλάρι (20%-30%) που καλλιεργούνται στην ευρύτερη περιοχή των Πεζών του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων, μια περιοχή που είναι γνωστή για την οινοποιητική της παράδοση από τα Μινωικά χρόνια. Παράγεται με την διαδικασία της κλασικής ερυθρωπής οινοποίησης με μειωμένο χρόνο εκχύλισης του χρώματος και διατηρείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Έχει διακριτική γεύση, αρώματα τριαντάφυλλου και λεπτή επίγευση. Σερβίρεται σε θερμοκρασία από 6°C έως 10°C και ταιριάζει με λευκά κρέατα, νεαρά τυριά και πράσινες σαλάτες.

Και οι τρεις κωδικοί «KRETIKOS» είναι προϊόντα με «Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Κρήτη» και εμφιαλώνονται σε φιάλη 750ml με πώμα stelvin. Το πώμα stelvin εξασφαλίζει το ευκολότερο άνοιγμα της φιάλης, την διατήρηση της φρεσκάδας του κρασιού για περισσότερο καιρό και τη σταθερή ποιότητα από φιάλη σε φιάλη, αποφεύγοντας αυτό που αποκαλούμε «bottle variation».